Főmenü
Egy kis statisztika
Tagok : 2935
Tartalom : 46
Webcímek : 6
Tartalom találatai : 783477
Kik nézik az oldalt?
 5 vendég 
Névnap
Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Esemény naptár
A szolgálat története Nyomtatás E-mail
 

 
1957-ben, a II. világháború utáni magyar ébredés gyümölcseként indult el hazánkban ez a belmissziós szolgálat. 

Trausch Liza
 Trausch Liza (1917-2000) alapította és 1998 januárjáig vezette.
Cselényi László
1998-tól a szolgálat vezetője Cselényi László (1964), aki 1988 óta állandó munkatársa volt már a szolgálatnak.
Kezdetben sok nehézség közepette kis csoportok számára folyhatott a lélekmentés és lelkigondozás szolgálata. Az ország minden részéről, sőt határainkon túlról is különböző felekezetek, gyülekezetek tagjai keresték alkalmainkat, de sokan olyanok is, akik még soha nem tartoztak semmilyen keresztény gyülekezethez. A szekták tagjainak kivételével, mindenki számára nyitott volt ez a belmissziós szolgálat.

A szolgálat telephelye és alkalmainak száma is egyre növekedett az évtizedek során. Jelenleg az ország több, mint 350 településéről látogatják alkalmainkat évente több mint ötezren, de a határon túl élő magyarság is egyre növekvő számban vesz részt heteinken. Csendesheteinken, alkalmainkon, a gyermek és ifjúsági táborainkban a résztvevők számára kötelező részvételi díj nincsen, hanem 1957 óta névtelen adományokból él a szolgálat. Isten hűségéről beszél az, hogy immár 65 éve lehetővé teszi, hogy minden bel és külföldi egyház és más szervezet anyagi támogatása nélkül élhet, működhet és bővülhet a szolgálat. (A heteinken térítésmentesen biztosítunk szállást és étkezést is.) Legyen Istennek hála mindezért.

Küldetésünk:
Az evangélium hirdetése minden embernek. Gyermek, ifjúsági, férfi-női, házaspári, bibliatanulmányozó heteinken a résztvevők lelkigondozásán túl egészséges keresztény életszemléletre segíteni, a keresztény embereket pedig megerősíteni bibliai-teológiai ismereteikben, de legfőképpen abban, hogy kereszténységüket a hétköznap próbáiban gyakorolni, "megélni" tudják - erre specializálódtak a bibliatanulmányozó és hitmélyítő heteink.

Célunk:
A szolgálatunk felekezetközi belmissziós szolgálat.
Célja: egyedül a Szentírás kijelentésének útmutatása alapján, Istennel való élő kapcsolatra segíteni, abban megerősíteni embereket, hogy aztán ki-ki a maga lakóhelyén, saját korábbi gyülekezetében legyen bizonyság Isten bűnbocsátó kegyelméről, szabadító hatalmáról, életet formáló munkájáról, üdvözítő akaratáról.

Gyülekezeteket nem alapítunk, hanem résztvevőinket a lakóhelyük szerinti gyülekezetekbe való bekapcsolódásra bátorítjuk. Senkit sem szeretnénk saját gyülekezetéből elszakítani, hanem alkalmainkon a lelki megerősödésükön munkálkodni, hogy aztán saját gyülekezetük hűséges tagjaként erősítsék a helyi gyülekezet munkáját.

1970
 óta minden nyáron, a vakáció teljes idején gyermekheteket rendezünk a 6-9 éves kisfiúk és kislányok számára!

1975 óta minden nyáron ifjúsági heteket tartunk a 10-24 éves korosztálynak.

1990 óta, mint közhasznú egyesület vagyunk bejegyezve.

1999 óta házaspári-házassággondozói heteket tartunk.

2000 óta bibliatanulmányozó csendesheteket is indítunk azok számára, akik Jézus Krisztust személyes Megváltójuknak vallják.

2002 családos hetek is szerepeltek az  éves programunkban.

2002 novemberétől
indult el az  Internetes Bibliatanulmányozó Szemináriumunk

2003-2009 CD és DVD küldő szolgálat is működött, jelenleg hangtárunkból letöltheti az elmúlt heteink, csendesnapjaink hanganyagát, vagy a videócsatornánkról a videós anyagokat.

2009-től   2012-ig Apák és fiaik, illetve Anyák és lányaik családépítő hétvégéket is rendeztünk.
 
2020 Elindítottuk a Videócsatornánkat, ahol a szolgálat igehirdetéseit, tanítói alkalmait tesszük közzé 
Módosítás dátuma: 2022. január 07. péntek, 18:28